Hamarosan kezdődik az inkubátorház-beruházás

A Svájci Hozzájárulási Program jóvoltából megvalósuló „Kazincbarcika és vonzáskörzete munkahelyteremtő fejlesztése” projekt egyik alprogramjaként áprilisban elindul a Kazincbarcika Város Önkormányzatának tulajdonában lévő, használaton kívüli Központi Általános Iskola inkubátorházzá alakítása. Erről tartott sajtótájékoztatót március 29-én Szitka Péter polgármester az épület főbejáratánál.

A városvezető tájékoztatást adott arról, hogy az 1,55 milliárdos összköltségű projekt közel felét, 730 millió forintot az új Üzleti, Szolgáltató és Inkubációs Park kialakítására fordítják. A beruházás célja, hogy az épület helyet adjon a térségben letelepülő vagy szolgáltatásaiknak új helyet kereső, elsősorban az információs technológia mindennapi használatán alapuló, illetve kreatív tevékenységet végző, magas hozzáadott értéket teremtő vállalkozásoknak. Az inkubációs funkció továbbá egyedi bérleti díjjal és üzleti szolgáltatással lehetőséget ad Kazincbarcikán új vállalkozások elindulásának.

Az épületben három szinten négy épületszárnyban alakítják ki az irodákat, a tárgyalókat, a kiszolgálóhelyiségeket, a raktárakat és egyéb tereket. Ez nagyban megkönnyíti majd a helyzetüket többek között azoknak, akik jól megközelíthető helyen szeretnének irodát nyitni; nem rendelkeznek megfelelő irodatechnikai és kommunikációs berendezésekkel;
tevékenységükhöz szükségük van tanácsadásra, illetve inkubációs szolgáltatásra, valamint együttműködésben keresnek lehetőségeket.