Fórum a sikeres pályázatokért

 

Tájékoztató fórumot tartottak január 6-án a Mezey István Művészeti Központban a „Kazincbarcika és vonzáskörzete munkahelyteremtő fejlesztése” című svájci projekthez kapcsolódóan. A Svájci-Magyar Együttműködési Program jóvoltából negyedik alkalommal közzétett pályázati felhívás célja a helyi vállalkozások fejlesztése. A negyedik körben pályázható összeg 74 millió forint.

A fórumon dr. Juhász-Nagy Judit és Wächter Balázs projektmenedzserek ismertették a pályázati feltételeket, a támogatható célokat és az elnyerhető összegeket, melyről részletesen az alábbi pályázati felhívásból tájékozódhatnak.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pályázati Felhívás

a Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében

„Vállalkozások munkahelyteremtést szolgáló támogatása a Kazincbarcikai kistérségben”

 

 

A támogatás célja, hogy Kazincbarcikai kistérségben ösztönözze új munkahelyek létrehozását, a térségben működő vagy ott beruházó vállalkozások fejlesztésével. A támogatás prioritás területei:

  • 1. Az infokommunikációs technológiákhoz, kreatív iparágakhoz kapcsolódó és távmunkán alapuló üzleti szolgáltató tevékenységek létrehozása. Előny, ha a felsorolt területeken fejleszteni kívánó vállalkozás a tervezett új kazincbarcikai Üzleti és Inkubációs Parkban települ le.
  • 2. Új termékek fejlesztése, illetve bevezetése a műanyagipari feldolgozó, vegyipari ágazatban és gépiparban, anyagvizsgálatban. Előny, ha a vállalkozás ipari park címmel rendelkező területen települ le, vagy már ott működik, vagy ha a tervezett új kazincbarcikai Üzleti Szolgáltató és Inkubációs Parkban települ le.
  • 3. A turisztikai szolgáltatások (szálláshely és melegkonyhás vendéglátás) színvonalának javítását (pl. kategóriaváltással) és kapacitásának bővítését szolgáló beruházások támogatása, melyek térben vagy együttes szolgáltatáskínálatban illeszkednek a projekt keretében megvalósítani tervezett tevékenységekhez, így a turisztikai vonzerőfejlesztés (Rudapitechus Park létesítése, Damasa-tansövény kiépítése, Radvánszky-kastély felújítása) és a kistérségi promóció témákhoz (Kolorcity-koncepció).
  • 4. Kezdő vállalkozások elindításának, illetve kis-, mikrovállalkozások növekedésének az ösztönzése Előny, ha a vállalkozás a tervezett új kazincbarcikai Üzleti Szolgáltató és Inkubációs Parkban települ le.

A pályázati alap teljes vissza nem térítendő támogatási összege mintegy 74 millió Ft. A keretösszeg felosztása a prioritások között:

 

Prioritások

Indikatív támogatási keret

Minimális támogatás

Maximális támogatás

1. Üzleti szolgáltatások és termékek fejlesztése

10 000 000 Ft

1 000 000 Ft

10 000 000 Ft

2. Műanyagipari, vegyipari ágazatban és gépiparban, anyagvizsgálatban termékfejlesztés

20 000 000 Ft

7 500 000 Ft

3. Turisztikai szolgáltatások fejlesztése

20 000 000 Ft

10 000 000 Ft

4. Mikro- és ezen belül kezdő vállalkozások fejlesztése

23 392 395 Ft

 

 

új újszerű termék és szolgáltatás, illetve technológiaalkalmazás bevezetése esetén

500 000 Ft

3 000 000 Ft

legalább 1 db új teljes munkaidős (napi 8 óra) munkahely teremtése esetén – 2 év kötelező fenntartással

500 000 Ft

5 000 000 Ft

A támogatás mértéke az 1-3 prioritásra benyújtott pályázatoknál: mikro- és kisvállalkozások esetén 60%; középvállalkozások és nagyvállalatok esetén 50%. A támogatás mértéke 4. prioritás esetén elérheti a 90%-ot.

 

A támogatásra kizárólag a Kazincbarcikai kistérség területén tevékenységet végző, vagy a kistérségben letelepülést és munkavégzést tervező profitorientált vagy nonprofit vállalkozások, illetve egyéni vállalkozók jelentkezhetnek.

 

A pályázati felhívásról további tájékoztatás érhető el a palyazatialap@kazincbarcika.hu e-mail címen, továbbá a Pályázati Alap 4. köréhez kapcsolódóan konzultációs napokat is tartanak, ahol egyénileg lesz lehetőség a tervezett projektekkel kapcsolatos kérdések megbeszélésére max. 20 perc időtartamban a Pályázati Alap menedzserével.

A konzultációra előzetes bejelentkezés szükséges! Jelentkezni és időpontot kérni a palyazatialap@kazincbarcika.hu címen lehet a konzultációs napokat megelőzően.

A konzultációs napok időpontja:

2016. január 13. (szerda) 10.30-tól

2016. január 20. (szerda) 10.30-tól

2016. január 27. (szerda) 10.30-tól

A beadási határidőre tekintettel javasoljuk a mielőbbi időpontra való bejelentkezést!

 

A pályázatok benyújtási határideje: 2016. február 1. 15.30. Helye: Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal (3700 Kazincbarcika, Fő tér 4. 207. szoba)

A pályázati felhívás dokumentumai elérhetők a www.kazincbarcika.hu honlapon.