Kazincbarcikán ismét Adventtől Új évig
November 30-ától ünnepi díszbe öltözik a 60 éves Kazincbarcika.

A színes város és térség koncepció jegyében nemcsak nyáron, a Kolorfesztivál idején, hanem az egész éven át gazdag és különleges, közösségépítő és szórakoztató programok várják a barcikaiakat.
Az Adventtől Új évig programsorozat november utolsó napján, a város Fő terén veszi kezdetét és egészen 2015 január 10-éig várja a városlakókat, érdeklődőket.
Az advent melegéről a karácsonyváró játszóházak, a tél varázslatáról a városi Mikulás-ünnepség, izgalmáról a gyertyagyújtással egybekötött Adventi Korzók, meghittségéről a „Muzsikáló templom” idilli hangversenye, művészetéről a nem mindennapi tárlatok, a megújulásról pedig az új esztendő legelső hangversenye gondoskodik majd. Advent első vasárnapján délután négy órakor indulnak a programok, először fénybe öltözik a város, majd gyermekműsorok, zenés előadások szórakoztatják a közönséget.
A tűzzsonglőrök mellett Molnár Ferenc „Caramel” fellépése lesz az este kiemelkedő eseménye; de újra lesz Szeretetkuckó, tombolasorsolás és egyéb kiegészítő programokkal is várják a szervezők az ünnepelni, szórakozni vágyókat.