Pályázati felhívás
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
a Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében „Vállalkozások munkahelyteremtést szolgáló támogatása a Kazincbarcikai kistérségben”

A támogatás célja, hogy Kazincbarcikai kistérségben ösztönözze új munkahelyek létrehozását, a térségben működő vagy ott beruházó vállalkozások fejlesztésével. A támogatás prioritásterületei:

o 1. Az infokommunikációs technológiákhoz, kreatív iparágakhoz kapcsolódó és távmunkán alapuló üzleti szolgáltató tevékenységek létrehozása. Előny, ha a felsorolt területeken fejleszteni kívánó vállalkozás a tervezett új kazincbarcikai Üzleti és Inkubációs Parkban települ le (várható átadási idő 2016. év első féléve).

o 2. Új termékek fejlesztése, illetve bevezetése a műanyagipari feldolgozó, vegyipari ágazatban és gépiparban, anyagvizsgálatban. Előny, ha a vállalkozás ipari park címmel rendelkező területen települ le, vagy már ott működik, vagy ha a tervezett új kazincbarcikai Üzleti Szolgáltató és Inkubációs Parkban települ le.

o 3. A turisztikai szolgáltatások (szálláshely és melegkonyhás vendéglátás) színvonalának javítását (pl. kategóriaváltással) és kapacitásának bővítését szolgáló beruházások támogatása, melyek térben vagy együttes szolgáltatáskínálatban illeszkednek a projekt keretében megvalósítani tervezett tevékenységekhez, így a turisztikai vonzerőfejlesztés (Rudapitechus Park létesítése, Damasa-tansövény kiépítése, Radvánszky-kastély felújítása) és a kistérségi promóció témákhoz (Kolorcity-koncepció).

o 4. Kezdő vállalkozások elindításának, illetve mikrovállalkozások növekedésének az ösztönzése. Előny, ha a vállalkozás a tervezett új kazincbarcikai Üzleti Szolgáltató és Inkubációs Parkban települ le (várható átadási idő 2016. év első féléve).

A pályázati alap teljes vissza nem térítendő támogatási összege mintegy 110 millió Ft. A keretösszeg felosztása a prioritások között:A támogatás mértéke az 1-3. prioritásra benyújtott pályázatoknál: mikro- és kisvállalkozások esetén 60%, középvállalkozások és nagyvállalatok esetén 50%.
A támogatás mértéke 4. prioritás esetén elérheti a 100%-ot.

A támogatásra kizárólag a Kazincbarcikai kistérség területén tevékenységet végző, vagy a kistérségben letelepülést és munkavégzést tervező profitorientált, vagy nonprofit vállalkozások, illetve egyéni vállalkozók jelentkezhetnek.

Nyilvános tájékoztató fórum: 2015. április 14. (kedd) 10.00 óra
A fórum helye: Kazincbarcika, Egressy Béni Művelődési Központ (Kazincbarcika, Fő tér 5.), földszinti előadóterem.

A pályázati felhívásról további tájékoztatás érhető el a palyazatialap@kazincbarcika.hu e-mail címen.

A pályázatok benyújtási határideje: 2015. május 18. (hétfő) 15.30 Helye: Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal, 3700 Kazincbarcika, Fő tér 4. 204. szoba

A pályázati felhívás dokumentumai elérhetők a www.kazincbarcika.hu honlapon.